Хапки от сьомга, запечени с моцарела

  • 00ч20м
  • Лесна
  • 2 бр.
продукти

200 g охладена сьомга 2 стръка мащерка 10 ml зехтин Promienna 50 ml бренди 20 g немско масло Pilos 2 печени червени чушки 1 авокадо 5 листа босилек 125 g моцарела Lovilio 1 с.л. черен сусам сол черен пипер

начин на приготвяне

1. Нарежи сьомгата на хапки с размер около 1,5 х 1,5 cm. В купа овкуси хапките със сол, черен пипер и мащерка, след което ги залей със зехтинa и брендито. Овалаяй хапките добре в сместа и остави сьомгата в хладилник за около 2 h да се маринова
2. В тиган загрей маслото и добави печените чушки, предварително нарязани на жулиени. Овкуси със сол и черен пипер и готви 2 – 3 min
3. Добави авокадото, почистено и нарязано на кубчета. Най-накрая прибави и босилека. След като всичко се задуши, свали зеленчуците от котлона
4. Подреди маринованата сьомга в тавичка и сложи върху хапките парчета моцарела. Запечи ги за около 5 min в предварително загрята на 220°С фурна
5. Поднеси, като в чиния сложиш от чушката и авокадото. Отгоре подреди хапките с моцарела и поръси с черен сусам