Никулденска разядка с пушена скумрия

  • 00ч20м
  • Лесна
  • 2 бр.
продукти

150 g пушена скумрия Nautica 1 скилидка чесън 2 стръка копър 1 стрък мащерка 1 стрък розмарин 20 g каперси Freshona 50 g прясна краставица 1 с.л. 100 g бутер тесто Belbake 1 жълтък 1 с.л. микс от семена 2 с.л. френска горчица Duc de Coeur 20 g рукола 1 чери домат ½ лимон сол черен пипер

начин на приготвяне

1. Обезкости месото на скумрията и го нарежи на много ситно
2. Овкуси рибата със сол и черен пипер. Добави чесъна, копъра, мащерката и розмарина, нарязани на ситно. Объркай добре и отново накълцай сместа
3. Добави каперсите и прясната краставица, нарязана на много дребни кубчета. Овкуси сместа с мед и остави да престои няколко минути
4. През това време направи кростини от бутер тестото, като го нарежеш на ленти с приблизителен размер 1,5 х 15 cm. Лентите усучи така, че да приличат на панделки. Намажи ги с жълтък и поръси с микс от семена. Запечи кростините за около 5 min в предварително загрята на 220°С фурна
5. В чиния за сервиране оформи разядката с помощта на ринг
6. Поднеси я заедно с изпечените кростини и гарнирай с рукола, горчица, резенче лимон и разполовения чери домат