Котлети от шаран, мариновани в мляко

  • 00ч40м
  • Лесна
  • 2 бр.
продукти

2 котлета oт шаран 100 ml прясно мляко Pilos 10 ml соев сос Mikado 2 стръка мащерка 50 g немско масло Pilos 100 g праз лук около 150 g домат 10 черни маслини без костилки 1 скилидка чесън 2 стръка босилек 150 g галета 200 ml олио Promienna

начин на приготвяне

1. Постави котлетите в дълбока купа, овкуси ги със сол и черен пипер, долей прясното мляко и соевия сос и прибави мащерката. Покрий купата с кухненско фолио и я остави в хладилника, за да се маринова рибата за около час
2. През това време нарежи праза на тънки ивици, маслините – на дребно, и направи конкасе от домата – обели го, отстрани средната му част и го нарежи на кубчета
3. Загрей маслото в тиган и сотирай праз лука, маслините и доматите. Овкуси със сол, черен пипер, нарязания босилек и накълцания чесън
4. След като рибата се е мариновала, оваляй котлетите в галетата и ги изпържи в загрятото олио до златисто
5. Поднеси котлета с гарнитура от сотираните зеленчуци