Зимно брауни с орехи и шоколадов ганаш

  • 00ч50м
  • Средно трудна
  • 6 - 8 бр.
продукти

250 g натурален шоколадов кувертюр Fin Carré 3 яйца 350 g захар 150 g немско масло Pilos 100 g смлени орехи 1 с.л. ванилия 1 щипка сол кората на 1 портокал 40 g какао 140 g брашно Castello 100 ml сметана за готвене Pilos

начин на приготвяне

1. Разбий добре трите яйца и ги смеси със захарта
2. Разтопи 150 g oт кувертюра заедно с маслото на водна баня
3. Отстрани сместа от котлона и последователно добави към нея разбитите яйца и захар, орехите, ванилията, солта, портокаловата кора, какаото и брашното. Разбърквай добре след прибавянето на всяка съставка. Използвай миксер или телена бъркалка и дървена шпатула
4. Прехвърли готовата смес в правоъгълна тавичка (с размер около 22 – 25 cm). За да бъде по-лесно изваждането на сладкиша впоследствие, може да поставиш хартия за печене на дъното на тавата
5. Печи браунито около 30 min в предварително загрята на 180°С фурна с вентилатор
6. През това време загрей сметаната и добави към нея останалия кувертюр. Разбъркай добре
7. Когато браунито изстине леко, го полей с шоколадовия ганаш и го остави в хладилника да стегне за 2 h
8. Украси с орехи по желание