Пълнено пуешко филе с топено сирене, ябълка и шунка

  • 01ч15м
  • Средно трудна
  • 2 бр.
продукти

400 g пуешко филе ½ ябълка 100 g печурки 150 g средиземноморска шунка Dulano Selection 100 g немско масло Pilos 20 g смлени орехи 3 – 4 стръка розмарин 100 g топено сирене Milbona 80 ml олио Promienna 1 стрък праз лук 6 червени печени чушки 1 скилидка чесън ¼ връзка магданоз 1 грейпфрут 1 с.л. мед 20 ml ром 30 ml бульон 50 ml сметана за готвене Pilos сол черен пипер

начин на приготвяне

1. Нарежи ябълката, гъбите и шунката на малки кубчета. В тиган загрей 30 g масло и сложи нарязаните продукти да се задушат. Овкуси със сол и черен пипер и малко преди да отстраниш от котлона, добави смлените орехи, розмарина и топеното сирене.
2. Оформи джобове от пуешкото филе като направиш дълбок разрез през средата
3. Овкуси филетата със сол и черен пипер, след което ги напълни с вече готовата плънка
4. Когато сместа се редуцира, вземи лъжица и напълни с нея джобчетата на филето
5. Загрей 50 ml олио и 20 g масло в тигана и запечатай пуешкото филе от двете страни до получаване на златист загар. Овкуси със сол и черен пипер. Прехвърли филето и мазнината от готвенето в тава, долей малко вода, прибави стрък розмарин и печи в продължение на 50 min в предварително загрята на 200-220°С фурна.
6. През това време нарежи печените чушки и праза на ивици и ги задуши в 20 g масло и 30 ml олио, овкуси със сол и черен пипер, след което добави чесъна и магданоза
7. Накрая направи сос, като отделиш филетата на грейпфурта от ципата и ги нарежеш на дребно. В тиган загрей 30 g масло и сложи грейпфрута, след което добави меда, рома, бульона и сметаната. Остави сосът да се сгъсти и пасирай добре.
8. Поднеси ястието, като сложиш първо от печените чушки с праз, върху тях положиш пуешкото филе и острани гарнираш със соса