Постни бисквити с фъстъчено масло, банан и парченца шоколад

  • 00ч30м
  • Лесна
  • 12 бр.
продукти

200 g брашно Castello 180 g кафява захар Balbake 1 с.л. сода за хляб 1/4 с.л. сол 1 добре узрял банан 180 g фъстъчено масло 1 с.л. ванилия 2 – 3 с.л. вода 150 g кувертюр 52% Fin Carré

начин на приготвяне

1. Смеси сухите съставки в купа
2. В отделна купа намачкай банана с помощта на вилица, след което добави фъстъченото масло, ванилията и водата. Разбъркай добре
3. Добави бананово-фъстъчената смес към сухите съставки и бъркай докато всичко се смеси добре
4. Нарежи шоколада на малки кубчета и го добави към сместа
5. Разбъркай със сладкарска шпатула и разпредели полученото тесто на около 12  равномерни топчета
6. Постави топчетата в тава, постлана с хартия за печене, и ги притисни леко с мокра ръка, така че да се оформят като бисквити
7. Печи 10 – 15 min в предварително загрята на 200°C фурна. Наблюдавай бисквитките -  когато ръбовете им започнат да потъмняват, значи са готови