Верига от любими рецепти
Агнешка чорба

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

агнешки ребра агнешки ребра1 kg kg
бял ориз бял ориз50 g g
яйца яйце1
домати домат1
лук лук1 глави глава
моркови морков1
червени чушки червена чушка1
сол сол
черен пипер черен пипер
червен пипер червен пипер0,5 с.л. с.л.
джоджен джоджен0,5 връзка връзка
олио олио20 ml ml

Агнешка чорба

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

2:20 h
(20)

Начин на приготвяне

Слагаме агнешките ребра в тенджера с вода да се варят на среден огън за около час и половина. Когато агнешкото е готово, прецеждаме бульона, обезкостяваме месото и го нарязваме на малки късчета.

В отделна тенджера загряваме олиото и в него слагаме да се задушават зеленчуците, нарязани на малки кубчета. Щом омекнат, започваме постепенно да прибавяме към тях агнешкия бульон. Оставяме да къкри около десетина минути, след което прибавяме и късчетата месо. След около 10 - 15 min слагаме измития ориз, овкусяваме със сол, черен пипер, червен пипер и наситнен джоджен.

След като оризът набъбне, прибавяме обеления и нарязан на кубчета домат. Разбиваме яйцето и го добавяме към горещата супа на тънка струя, за да се пресече и да стане на парцалчета.

Поднасяме агнешката чорба гореща, с поръска от пресен джоджен.