
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
агнешки ребра агнешки ребра | 1 kg kg | ||
бял ориз бял ориз | 50 g g | ||
яйца яйце | 1 | ||
домати домат | 1 | ||
лук лук | 1 глави глава | ||
моркови морков | 1 | ||
червени чушки червена чушка | 1 | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер | |||
червен пипер червен пипер | 0,5 с.л. с.л. | ||
джоджен джоджен | 0,5 връзка връзка | ||
олио олио | 20 ml ml |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеАгнешка чорба
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Слагаме агнешките ребра в тенджера с вода да се варят на среден огън за около час и половина. Когато агнешкото е готово, прецеждаме бульона, обезкостяваме месото и го нарязваме на малки късчета.
В отделна тенджера загряваме олиото и в него слагаме да се задушават зеленчуците, нарязани на малки кубчета. Щом омекнат, започваме постепенно да прибавяме към тях агнешкия бульон. Оставяме да къкри около десетина минути, след което прибавяме и късчетата месо. След около 10 - 15 min слагаме измития ориз, овкусяваме със сол, черен пипер, червен пипер и наситнен джоджен.
След като оризът набъбне, прибавяме обеления и нарязан на кубчета домат. Разбиваме яйцето и го добавяме към горещата супа на тънка струя, за да се пресече и да стане на парцалчета.
Поднасяме агнешката чорба гореща, с поръска от пресен джоджен.