Верига от любими рецепти
Агнешка курбан чорба

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

агнешка плешка агнешка плешка400 g g
ориз ориз50 g g
лук лук2 глави глава
моркови морков1
червени чушки червена чушка1
зелени чушки зелена чушка1
джоджен джоджен0,5 връзка връзка
яйца яйце1
домати домат1
олио олио50 ml ml
червен пипер червен пипер1 ч.л. ч.л.
сол сол
черен пипер черен пипер

Агнешка курбан чорба

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

2:30 h
(23)

Начин на приготвяне

В тенджера слагаме агнешкото месо, наливаме 3 l вода и поставяме на котлон да заври. Добавяме дръжките от джоджена, обелките от лука и морковите, овкусяваме със сол и черен пипер и готвим до сваряване на месото.

Нарязаните на малки кубчета лук и моркови задушаваме в друга тенджера. Добавяме чушките, също на кубчета, овкусяваме със сол, черен и червен пипер и нарязания на ситно джоджен. Към тях наливаме прецедения бульон от свареното агнешко и оставяме да поври за около 15 - 20 min.

След това добавяме ориза, a когато е готов слагаме ситно нарязаното месо и предварително обеления и нарязан на кубчета домат.

Оставяме да се готви за още 4 - 5 min, след което го застройваме с разбития жълтък и добавяме останалата част от ситно нарязания джоджен.