
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
агнешка плешка агнешка плешка | 400 g g | ||
ориз ориз | 50 g g | ||
лук лук | 2 глави глава | ||
моркови морков | 1 | ||
червени чушки червена чушка | 1 | ||
зелени чушки зелена чушка | 1 | ||
джоджен джоджен | 0,5 връзка връзка | ||
яйца яйце | 1 | ||
домати домат | 1 | ||
олио олио | 50 ml ml | ||
червен пипер червен пипер | 1 ч.л. ч.л. | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеАгнешка курбан чорба
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
В тенджера слагаме агнешкото месо, наливаме 3 l вода и поставяме на котлон да заври. Добавяме дръжките от джоджена, обелките от лука и морковите, овкусяваме със сол и черен пипер и готвим до сваряване на месото.
Нарязаните на малки кубчета лук и моркови задушаваме в друга тенджера. Добавяме чушките, също на кубчета, овкусяваме със сол, черен и червен пипер и нарязания на ситно джоджен. Към тях наливаме прецедения бульон от свареното агнешко и оставяме да поври за около 15 - 20 min.
След това добавяме ориза, a когато е готов слагаме ситно нарязаното месо и предварително обеления и нарязан на кубчета домат.
Оставяме да се готви за още 4 - 5 min, след което го застройваме с разбития жълтък и добавяме останалата част от ситно нарязания джоджен.