Верига от любими рецепти
Агнешка предна четвъртина с пресни картофки и печен сос

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

агнешка предна четвъртина агнешка предна четвъртина1 бр. бр.
картофи картоф
(пресни)
1 kg kg
червено вино червено вино200 ml ml
краве масло краве масло100 g g
розмарин розмарин2 стръка стрък
мащерка мащерка2 стръка стрък
говежди бульон говежди бульон1 l l
олио олио50 ml ml
сол сол
черен пипер черен пипер
червен пипер червен пипер1 с.л. с.л.

Агнешка предна четвъртина с пресни картофки и печен сос

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

4:00 h
(22)

Начин на приготвяне

1. Ако е необходимо, разполови агнешката предна четвъртина, защото ще ти трябва много голям тиган или тава, подходяща за котлон. Овкуси със сол и черен пипер, а после натъркай с червения пипер и 30 ml олио.

2. Запечатай от всички страни в предварително загрято олио. Най-добре е това да стане в тавата, в която ще печеш, за да не се губи от вкуса, който остава в съда. В него по-късно ще направиш и соса.

3. Добави виното и го остави да кипне. После добави розмарина и говеждия бульон и покрий с фолио. Постави във фурна и печи 3 h 30 min на 160° C с фолио и 30 min без фолио.

4. Овкуси картофите в отделна тава със сол и пипер, а после и с мащерката. Долей вода до ½ от картофите, добави 20 ml олио и 100 g масло. Постави във фурната за около 45 min, преди да е готово агнето, така че да излязат едновременно. Имай предвид, че ако картофите са по-едри или по-дребни, трябва да ги нарежеш на еднакви парчета, за да се сготвят едновременно.

5. Извади агнето от тавата и обери горния слой мазнина от сока от печенето. Прецеди и редуцирай на котлон докато не стане наполовина. Добави розмарин, сол и черен пипер.

6. Поднеси агнето с пресните картофи и соса.

Купи в Lidl

Български мити картофиБългарски мити картофи
Български мити картофи
28.09 - 01.10
-50%
1,59
0,79*лв.
* Предложенията важат за посочения за съответния артикул период. Артикулите могат да бъдат изчерпани преди последния ден на съответната промоция, а тези без ценово намаление - още в първия ден на промоцията. Възможно е някои от артикулите да не са налични във всички разновидности и размери. Артикули без ценово намаление се продават в количества, обичайни за едно домакинство (до 5 артикула или 5 kg на клиент). При артикули с намалени цени намалението важи за до 5 артикула или 5 kg на клиент. Повече информация за характеристиките, състава и суровините на артикулите е налична на опаковките. Лидл България не носи отговорност за допуснати печатни грешки. Лидл България си запазва правото на промяна в цените. Декорацията към продуктите не е включена в тяхната цена. Всички цени са в лева, с включен ДДС.