Верига от любими рецепти
Агнешка супа с пресен джоджен и кисело мляко

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

агнешки комплекта агнешки комплект1 бр. бр.
ориз ориз40 g g
лук лук
(кромид)
2 глави глава
моркови морков2
червени чушки червена чушка2
зелени чушки зелена чушка2
домати домат2
жълтъци жълтък2
кисело мляко кисело мляко
(цедено)
200 g g
лук лук
(пресен)
0,5 връзка връзка
чесън чесън
(пресен)
0,5 връзка връзка
джоджен джоджен
(пресен)
0,5 връзка връзка
див лук див лук0,5 връзка връзка
сол сол
черен пипер черен пипер
червен пипер червен пипер20 g g

Агнешка супа с пресен джоджен и кисело мляко

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

1:25 h
(27)

Начин на приготвяне

1. Почистваме и нарязваме на кубчета агнешкия комплект и го сваряваме за около 30 min. Изваждаме дреболиите и прецеждаме бульона.

2. Изчистените зеленчуци режем на ситно. Последователно задушаваме лука, морковите и чушките. Добавяме нарязаните агнешки дреболии, овкусяваме със сол, черен пипер, пресен джоджен, пресен чесън, червен пипер, добавяме ориза и бульона от сварените дреболии.

3. Оставяме да ври около 45 min на бавен огън до готовност. Накрая нарязваме дивия лук и доматите на кубчета и ги прибавяме към супата. Преди да свалим супата от огъня, я пресичаме с жълтъците, след което добавяме пресен джоджен.

Поднасяме с топчета от цедено кисело мляко.