
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеАгнешка яхния с ориз, спанак и див лук
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Почистваме и нарязваме на малки късчета агнешкото, като го отделяме от костите и осоляваме.
Нарязваме на ситно лук. В тенджера сипваме олио и задушаваме месото.
Нарязваме и пресния чесън и кладницата. След като месото се е запечатало, добавяме към него ориза и нарязания стар лук.
Оризът поема от мазнината и затова добавяме още малко слънчогледово олио.
След това добавяме гъбите, пресен джоджен, пресния чесън и добавяме малка част от бульона. Настъргваме домата и го добавяме в тенджерата. Овкусяваме с червен пипер и пушен червен пипер и добавяме още от бульона.
След около 30 min или когато оризът е полуготов, добавяме спанака, доливаме бульона и оставяме да се готви на среден огън около 20-25 min.
През това време подготвяме кисело мляко със ситно нарязан див лук, което овкусяваме с малко сол.
Поднасяме готова яхния с една лъжица кисело мляко с див лук.