Верига от любими рецепти
Агнешка яхния с ориз, спанак и див лук

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

агнешко агнешко250 g g
спанак спанак200 g g
лук лук1 глави глава
домати домат1
ориз ориз50 g g
печурки печурка
(Кладница)
100 g g
кисело мляко кисело мляко150 g g
зеленчуков бульон зеленчуков бульон200 g g
джоджен джоджен0,25 връзка връзка
див лук див лук0,25 връзка връзка
чесън чесън
(пресен)
0,25 връзка връзка
пушен червен пипер пушен червен пипер
червен пипер червен пипер
олио олио

Агнешка яхния с ориз, спанак и див лук

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

2:00 h
(22)

Начин на приготвяне

1. Почистваме и нарязваме на малки късчета агнешкото, като го отделяме от костите. В тенджера сипваме олио и задушаваме месото. Добавяме нарязаните на ситно лук, кладница и спанак, заедно с ориза и настъргания домат.

2. Овкусяваме със сол, черен и червен пипер, пресен чесън и пресен джоджен. Доливаме бульона и готвим на бавен огън около час, като разбъркваме периодично.

3. Изцеждаме киселото мляко и го объркваме със ситно нарязан пресен джоджен и див лук.

Поднасяме с пушен червен пипер.