Верига от любими рецепти
Агнешки котлети със зеленчуци в гювеч

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

агнешки котлет с ребра агнешки котлет с ребра2 kg kg
лук лук2 глави глава
червени чушки червена чушка2
зелени чушки зелена чушка2
домати домат4
сушени сини сливи сушени сини сливи100 g g
печурки печурка400 g g
бекон бекон
(пушен)
200 g g
яйца яйце6
олио олио100 ml ml
джоджен джоджен1 ч.л. ч.л.
чубрица чубрица1 ч.л. ч.л.
червен пипер червен пипер1 с.л. с.л.
магданоз магданоз1 връзка връзка
чесън чесън1 глави глава
кисело мляко кисело мляко
(по желание)
1 кофички кофичка
сол сол
черен пипер черен пипер

Агнешки котлети със зеленчуци в гювеч

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

1:20 h
(8)

Начин на приготвяне

Почистваме агнешките котлети, разрязваме ги спрямо ребрата и ги запечатваме на сух тиган по 1 min от всяка страна.

В друг съд загряваме олио и задушаваме последователно нарязаните на шайби лук, чушки, гъби, бекон и сушени сливи. Овкусяваме със сол, черен пипер, накълцан чесън, чубрица, джоджен, червен пипер и накрая добавяме доматите, предварително обелени и нарязани на едри кубчета.

В гювеч подреждаме ред от зеленчуковата смес и ред от месото, докато свършат всички продукти. Печем на 180° С за около половин час. Изваждаме гювеча от фурната, нарязваме на ситно магданоз и поръсваме. Чукваме яйцата отгоре и запичаме за 5 - 7 min на 200° С.

По желание поднасяме с кисело мляко.