
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки
агнешка предна четвъртина агнешка предна четвъртина | 1 бр. бр. | ||
агнешки дреболии
агнешки дреболии (300 g дробчета, 50 g бял дроб) | 350 g g | ||
ориз ориз | 100 g g | ||
лук
лук (стар) | 50 g g | ||
пресен лук пресен лук | 2 връзка връзка | ||
джоджен джоджен | 1 връзка връзка | ||
магданоз магданоз | 0,5 връзка връзка | ||
чесън
чесън (пресен) | 1 връзка връзка | ||
печурки печурка | 200 g g | ||
сланина сланина | 50 g g | ||
бира бира | 100 ml ml | ||
олио олио | 100 ml ml | ||
краве масло краве масло | 50 g g | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер | |||
червен пипер червен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеАгнешко печено по касапски от кюстендилско
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Нарязваме агнешката четвъртина на големи кубчета и овкусяваме със сол, черен, червен пипер и масло. Втриваме всички подправки и маслото в месото и го запечатваме на тиган, докато хване коричка. След това го прехвърляме в гювеча.
Отделно почистваме дреболиите, нарязваме ги и ги сваряваме за 15 min, като запазваме бульона. Сотираме ги на тиган заедно с малко бульон и ги добавяме в гювеча към агнешкото.
През това време нарязваме на дребни кубчета лука, чесъна, гъбите и сланината. Задушаваме в тиган всичко заедно, като овкусяваме с черен, червен пипер и сол. Накрая добавяме ориза и бирата. Овкусяваме с малко пресен джоджен.
Изсипваме тази смес при агнешкото и дреболиите. По желание можем да добавим още малко бира или бульон. Затваряме капака на гювеча и печем за 2 h на 180 - 200° С до готовност.
Накрая поръсваме с пресен магданоз и джоджен. По желание поднасяме с кисело овче мляко.