Верига от любими рецепти
Агнешко с мед и горчица и пресни картофи

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

агнешки котлет с ребра агнешки котлет с ребра2 kg kg
картофи картоф
(пресни)
1 kg kg
копър копър3 - 4 стръка стрък
чесън чесън1 скилидки скилидка
маслиново масло маслиново масло50 ml ml

За марината

чесън чесън2 с.л. с.л.
мед мед2 с.л. с.л.
дижонска горчица дижонска горчица2 с.л. с.л.
лимонов сок лимонов сок2 с.л. с.л.
маслиново масло маслиново масло2 с.л. с.л.
розмарин розмарин1 ч.л. ч.л.
мащерка мащерка0,5 ч.л. ч.л.
черен пипер черен пипер0,5 ч.л. ч.л.
лимони лимон
(настърганата кора)
0,5 ч.л. ч.л.
червен пипер червен пипер
(лют, на люспи)
0,25 ч.л. ч.л.
сол сол

Агнешко с мед и горчица и пресни картофи

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

50 min
(107)

Начин на приготвяне

Отделяме агнешките котлети един по един. В малка купа смесваме всички продукти за маринатата и разбъркваме добре.
Овкусяваме агнешкото с маринатата и го оставяме да престои в хладилник поне за 2 h.
Запечатваме месото за 4 - 5 min в намазнен тиган.
Прехвърляме агнешките котлети в тава, покриваме я с фолио и ги допичаме във фурна за още 15 -20 min на 180° C.
Измиваме картофите и ги нарязваме.
Овкусяваме ги със сол, черен пипер и маслиново масло. Печем до златисто в загрята на 180° C фурна.
Пасираме копъра със скилидка чесън и 50 ml маслиново масло.
Поръсваме картофите с копъровия сос. Поднасяме заедно с агнешките котлети.

*Посоченото време за печене e приложимо за котлети с дебелина около 2-2,5 cm. Времето за печене може да варира в зависимост от дебелината на котлетите.