
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
агнешки котлет с ребра агнешки котлет с ребра | 2 kg kg | |
картофи
картоф (пресни) | 1 kg kg | |
копър копър | 3 - 4 стръка стрък | |
чесън чесън | 1 скилидки скилидка | |
маслиново масло маслиново масло | 50 ml ml |
За марината
чесън чесън | 2 с.л. с.л. | |
мед мед | 2 с.л. с.л. | |
дижонска горчица дижонска горчица | 2 с.л. с.л. | |
лимонов сок лимонов сок | 2 с.л. с.л. | |
маслиново масло маслиново масло | 2 с.л. с.л. | |
розмарин розмарин | 1 ч.л. ч.л. | |
мащерка мащерка | 0,5 ч.л. ч.л. | |
черен пипер черен пипер | 0,5 ч.л. ч.л. | |
лимони
лимон (настърганата кора) | 0,5 ч.л. ч.л. | |
червен пипер
червен пипер (лют, на люспи) | 0,25 ч.л. ч.л. | |
сол сол |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listАгнешко с мед и горчица и пресни картофи
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Отделяме агнешките котлети един по един. В малка купа смесваме всички продукти за маринатата и разбъркваме добре.
Овкусяваме агнешкото с маринатата и го оставяме да престои в хладилник поне за 2 h.
Запечатваме месото за 4 - 5 min в намазнен тиган.
Прехвърляме агнешките котлети в тава, покриваме я с фолио и ги допичаме във фурна за още 15 -20 min на 180° C.
Измиваме картофите и ги нарязваме.
Овкусяваме ги със сол, черен пипер и маслиново масло. Печем до златисто в загрята на 180° C фурна.
Пасираме копъра със скилидка чесън и 50 ml маслиново масло.
Поръсваме картофите с копъровия сос. Поднасяме заедно с агнешките котлети.
*Посоченото време за печене e приложимо за котлети с дебелина около 2-2,5 cm. Времето за печене може да варира в зависимост от дебелината на котлетите.