Начин на приготвяне
- Нарязваме на средни кубчета агнешкото месо и го слагаме в купа заедно с обелените цели гъби, чесъна, пресния джоджен, прясната мащерка, магданоз, сол, черен пипер и олио. Оставяме да се овкуси за поне 2 h в хладилник.
- През това време слагаме в тенджера земната ябълка, почистена и обелена, a в друга тенджера – пащърнака отново почистен и обелен и варим до готовност.
- Готовия пащърнак овкусяваме със сол, черен пипер, масло, сметана и правим пюре. Земната и другата ябълка ги режем на кубчета, добавяме към нея меда и на добре загрят с масло тиган я глазираме.
- Приготвяме шишчето като редуваме месо, гъба, месо, гъба. Запичаме на грил тиган за 15 – 20 min до готовност. Оставяме да престоят в метална купа за около 10 min.
- През това време към останалия сос от шишчето в тигана слагаме масло, вино, сол, черен пипер и конкасе от домат и оставяме течността да се редуцира.
- Сервираме като върху канапе от пюрето от пащърнак слагаме шишчето, поливаме със соса и отгоре подреждаме глазираната земна ябълка. Завършваме накрая с още домат и пресните подправки.