Верига от любими рецепти
Американски бургери с телешка кайма

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

телешка кайма телешка кайма400 g g
хлебчета за бургер хлебче за бургер3
жълтъци жълтък2
горчица горчица3 с.л. с.л.
червен лук червен лук1 глави глава
лук лук1 глави глава
салата Айсберг салата Айсберг3 листа лист
барбекю сос барбекю сос3 с.л. с.л.
краве масло краве масло30 g g
кетчуп кетчуп100 g g
домати домат1
кисели краставички кисела краставичка3
майонеза майонеза3 с.л. с.л.
сирене Монтерей Дкак сирене Монтерей Дкак3 филии филия
маслиново масло маслиново масло3 с.л. с.л.
сол сол
черен пипер черен пипер

Американски бургери с телешка кайма

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(42)

Начин на приготвяне

Смесваме каймата с 2 с.л. горчица, жълтъците и ситно нарязаната глава червен лук. Подправяме със сол и черен пипер и размесваме. Оформяме еднакви по големина кюфтета, които притискаме леко, за да придобият форма на бургер. В сгорещеномаслиново масло пържим бургерите за няколко минути от всяка страна.Разполовяваме питките и ги запържваме за половин минута в мазнината от бургерите с вътрешността надолу. Поставяме ги в тава и добавяме слайсове сирене на всяка от половинките. Запичаме във фурна за 1 min само с горен реотан, докато сиренето се разтопи.

В тенджера загряваме кетчупа и добавяме барбекю соса и маслото. Бъркаме, докато маслото се разтопи, и отстраняваме от огъня. Бланшираме нарязания на полумесеци бял лук (потапяме го за няколко секунди във вряща вода, след което го потапяме в студена) и го смесваме с нарязания айсберг. Подреждаме бургера в следната последователност: долна питка, сос с кетчуп и барбекю, майонеза, горчица, резен домат и кисели краставички, телешки бургер, айсберг с лук, горна питка.