Верига от любими рецепти
Американски палачинки с джинджифилови банани

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

корени от джинджифил корен от джинджифил50 g g
краве масло краве масло90 g g
мед мед50 g g
лимонов сок лимонов сок1 - 2 с.л. с.л.
брашно брашно200 g g
бакпулвер бакпулвер1 ч.л. ч.л.
захар захар30 g g
ванилова захар ванилова захар1 пакетчета пакетче
яйца яйце2
банани банан
(по ок. 130 g всеки)
4
заквасена сметана заквасена сметана250 g g
олио олио3 с.л. с.л.
сол сол1 щипки щипка

Американски палачинки с джинджифилови банани

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

40 min
(3)

Начин на приготвяне

1. Обели джинджифила, нарежи го на фини кубчета и го запържи за 1 - 2 min в 3 с.л. горещо масло. Добави меда, овкуси със сока от лимон и остави да изстине.

2. Разтопи останалото масло. Смеси брашното, бакпулвера, захарта, ваниловата захар и солта. Раздели яйцата на белтъци и жълтъци. Жълтъците разбъркай с заквасената сметана и течното масло. Добави към брашнената смес и бъркай, докато стане гладка. Разбий белтъците на сняг, добави ги и разбъркай с движения отдолу нагоре, остави тестото да почива 15 min.

3. За всяка палачинка изпържи по ок. 2 с.л. тесто в малко количество горещо олио. Пържи на слаб огън, за около 2 min, докато стане златистожълта. Дръж готовите палачинки на топло, докато изпържиш цялото тесто.

4. Обели бананите, нарежи ги на тънки шайби и ги оваляй в джинджифиловия мед. Нареди ги върху палачинките.