
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
корени от джинджифил корен от джинджифил | 50 g g | ||
краве масло краве масло | 90 g g | ||
мед мед | 50 g g | ||
лимонов сок лимонов сок | 1 - 2 с.л. с.л. | ||
брашно брашно | 200 g g | ||
бакпулвер бакпулвер | 1 ч.л. ч.л. | ||
захар захар | 30 g g | ||
ванилова захар ванилова захар | 1 пакетчета пакетче | ||
яйца яйце | 2 | ||
банани
банан (по ок. 130 g всеки) | 4 | ||
заквасена сметана заквасена сметана | 250 g g | ||
олио олио | 3 с.л. с.л. | ||
сол сол | 1 щипки щипка |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеАмерикански палачинки с джинджифилови банани
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Обели джинджифила, нарежи го на фини кубчета и го запържи за 1 - 2 min в 3 с.л. горещо масло. Добави меда, овкуси със сока от лимон и остави да изстине.
2. Разтопи останалото масло. Смеси брашното, бакпулвера, захарта, ваниловата захар и солта. Раздели яйцата на белтъци и жълтъци. Жълтъците разбъркай с заквасената сметана и течното масло. Добави към брашнената смес и бъркай, докато стане гладка. Разбий белтъците на сняг, добави ги и разбъркай с движения отдолу нагоре, остави тестото да почива 15 min.
3. За всяка палачинка изпържи по ок. 2 с.л. тесто в малко количество горещо олио. Пържи на слаб огън, за около 2 min, докато стане златистожълта. Дръж готовите палачинки на топло, докато изпържиш цялото тесто.
4. Обели бананите, нарежи ги на тънки шайби и ги оваляй в джинджифиловия мед. Нареди ги върху палачинките.