
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
червена леща червена леща | 150 g g | ||
спанак
спанак (на листа) | 200 g g | ||
лук лук | 2 глави глава | ||
чесън чесън | 2 скилидки скилидка | ||
моркови морков | 400 g g | ||
олио олио | 2 с.л. с.л. | ||
кориандър кориандър | 1 ч.л. ч.л. | ||
бахар бахар | 0,5 ч.л. ч.л. | ||
кимион кимион | 0,5 ч.л. ч.л. | ||
зеленчуков бульон зеленчуков бульон | 1 l l | ||
лимонов сок лимонов сок | 1 - 2 с.л. с.л. | ||
сол сол | |||
лют червен пипер лют червен пипер | 1 ч.л. ч.л. | ||
лют червен пипер
лют червен пипер (Cayenne) | 0,25 ч.л. ч.л. | ||
дафинов лист дафинов лист | 1 | ||
магданоз магданоз | 1 връзка връзка |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеАрабска супа от леща със спанак
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Обелваме лука, чесъна и морковите и ги нарязваме на кубчета. Задушаваме ги с лещата за 1 - 2 min в сгорещено олио, докато лукът омекне. Наръсваме с подправките, задушаваме за кратко и след това загасяме с горещ бульон. Добавяме дафиновия лист, посоляваме леко и кипваме. Варим под капак ок. 20 min до омекване на лещата.
2. Междувременно почистваме спанака и го измиваме добре. Бланшираме го в голямо количество кипяща подсолена вода за 2 - 3 min. Изливаме горещата, заливаме спанака със студена вода и го оставяме да се отцеди, след това го изстискваме леко.
3. Откъсваме листенцата на магданоза и ги накълцваме на едро. Отстраняваме дафиновия лист от супата и изваждаме 1 черпак моркови и леща. Останалата супа пасираме и я овкусяваме със сок от лимон. Добавяме морковите, лещата, магданоза и спанака и сервираме.
Към ястието подхожда пърленка или безквасна питка.