Верига от любими рецепти
Арабска супа от леща със спанак

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

червена леща червена леща150 g g
спанак спанак
(на листа)
200 g g
лук лук2 глави глава
чесън чесън2 скилидки скилидка
моркови морков400 g g
олио олио2 с.л. с.л.
кориандър кориандър1 ч.л. ч.л.
бахар бахар0,5 ч.л. ч.л.
кимион кимион0,5 ч.л. ч.л.
зеленчуков бульон зеленчуков бульон1 l l
лимонов сок лимонов сок1 - 2 с.л. с.л.
сол сол
лют червен пипер лют червен пипер1 ч.л. ч.л.
лют червен пипер лют червен пипер
(Cayenne)
0,25 ч.л. ч.л.
дафинови листа дафинов лист1
магданоз магданоз1 връзка връзка

Арабска супа от леща със спанак

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

40 min
(27)

Начин на приготвяне

1. Обелваме лука, чесъна и морковите и ги нарязваме на кубчета. Задушаваме ги с лещата за 1 - 2 min в сгорещено олио, докато лукът омекне. Наръсваме с подправките, задушаваме за кратко и след това загасяме с горещ бульон. Добавяме дафиновия лист, посоляваме леко и кипваме. Варим под капак ок. 20 min до омекване на лещата.

2. Междувременно почистваме спанака и го измиваме добре. Бланшираме го в голямо количество кипяща подсолена вода за 2 - 3 min. Изливаме горещата, заливаме спанака със студена вода и го оставяме да се отцеди, след това го изстискваме леко.

3. Откъсваме листенцата на магданоза и ги накълцваме на едро. Отстраняваме дафиновия лист от супата и изваждаме 1 черпак моркови и леща. Останалата супа пасираме и я овкусяваме със сок от лимон. Добавяме морковите, лещата, магданоза и спанака и сервираме.

Към ястието подхожда пърленка или безквасна питка.