
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
кардамон
кардамон (смлян) | 0,25 ч.л. ч.л. | ||
кориандър
кориандър (смлян) | 0,25 ч.л. ч.л. | ||
канела
канела (на прах) | 2 ч.л. ч.л. | ||
бадемови люспи бадемови люспи | 100 g g | ||
кайсии
кайсия (сушени) | 75 g g | ||
стафиди стафида | 75 g g | ||
ликьор „Амарето“ ликьор „Амарето“ | 3 с.л. с.л. | ||
брашно брашно | 1 - 2 с.л. с.л. | ||
мазнина
мазнина (за формата) | |||
пудра захар
пудра захар (за наръсване) | |||
алуминиево фолио алуминиево фолио |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеАроматен гугелхупф със сушени плодове
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Приготви тестото по основната рецепта, като при омесването добави кардамона, кориандъра и 1 ч. л. канела. Остави тестото да втаса, както е указано в рецептата.
2. В това време запечи леко бадемовите стърготини в тиган без мазнина, извади ги и ги остави да изстинат. Нарежи кайсиите на кубчета и ги смеси със стафидите и ликьора Амарето.
3. Разбъркай сместа от сушени плодове и коняк с брашното. Омеси ги с втасалото тесто и бадемовите стърготини.
4. Изсипи тестото в намазнена кръгла форма за кекс с дупка в средата (22 cm Ø) и го остави 30 min покрито да втаса още малко.
5. Печи кекса ок. 50 min в предварително загрята на 180° C фурна. Ако е необходимо, към края на печенето покрий с алуминиево фолио, за да не потъмнее много отгоре. Извади кекса, остави го да изстине и го отдели от формата с обръщане.
6. Смеси пудрата захар с останалата канела и поръси кекса.
Съвет:
Подхожда си със сметана и компот от череши.
Гугелхупф* е вид кръгъл кекс, традиционен за Австрия, Швейцария и Германия