
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
свински гърди
свински гърди (с кост) | 700 g g | ||
канела канела | 1 ч.л. ч.л. | ||
мед мед | 5 с.л. с.л. | ||
лют червен пипер лют червен пипер | ч.л. ч.л. | ||
оризов оцет оризов оцет | 3 с.л. с.л. | ||
звезден анасон звезден анасон | 1 | ||
корени от джинджифил корен от джинджифил | 40 g g | ||
сусам сусам | 4 с.л. с.л. | ||
соев сос соев сос | 3 с.л. с.л. | ||
царевично нишесте царевично нишесте | 1 - 2 с.л. с.л. | ||
олио олио | 30 ml ml |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеАроматни свински гърди с хрупкави тиквички и сладко-кисел сос
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Овкусяваме гърдите със сол и черен пипер. Запечатваме ги от двете страни в тиган със загрятото олио до златисто. След това ги прехвърляме в тава за печене и ги овкусяваме с канелата, меда, лютия пипер, оцета, звездния анасон, настъргания джинджифил и соевия сос. Разбъркваме добре и доливаме вода, така че почти да покрие месото. Поставяме алуминиево фолио и печем два часа в загрята на 180°С фурна, след което махаме фолиото и печем още около 20 - 30 минути, докато течността се карамелизира. Изваждаме гърдите, поръсваме ги със сусам и ги оставяме да „починат“.
Тиквичките нарязваме на много тънки ленти и ги овалваме в брашното, след което ги потапяме в купа със студена вода и веднага ги пържим в тиган с горещото олио или във фритюрник.Соса приготвяме, като сложим всички съставки в касерол и бъркаме на умерен огън, докато се сгъсти и постигнем желаната гъстота.
Поднасяме свинските гърди върху пържените тиквички и гарнираме със сладко-киселия сос.