Верига от любими рецепти
Ароматно селско хлебче с пушена сьомга и поширани яйца

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

селски хлебчета селско хлебче2 бр. бр.
сушени домати сушен домат40 g g
пушена сьомга пушена сьомга200 g g
лайм лайм1 бр. бр.
див лук див лук10 g g
девесил девесил10 g g
крем сирене крем сирене50 g g
каперси каперси10 g g
яйца яйце4 бр. бр.
черен пипер черен пипер
пушен червен пипер пушен червен пипер

Ароматно селско хлебче с пушена сьомга и поширани яйца

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

20 min
(89)

Начин на приготвяне

Разрязваме хлебчето на две. Нарязваме на ситно сушения домат и го намазваме на хлебчето. Запичаме на 200° C  за 3 min. 

Отделно в купа смесваме крем сиренето, нарязания на ситно див лук, каперсите, настърганата кора от лайма, и половината изцеден сок от плода. Поръсваме с черен пипер. Объркваме до получаването на хомогенна смес. 

Приготвяме пошираните яйцата.

Поднасяме, като редим върху хлебчето първо сместа с крем сиренето, след това сьомгата, нарязана на ленти и пошираните яйца. Отгоре поръсваме с пресен девесил и пушен пипер.