
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
авокадо авокадо | 2 бр. бр. | |
спанак спанак | 200 g g | |
сметана за готвене сметана за готвене | 200 ml ml | |
бри бри | 200 g g | |
червен лук червен лук | глави глава | |
чесън чесън | 2 скилидки скилидка | |
босилек босилек | 10 листа лист | |
сушени домати сушен домат | 100 - 150 g g | |
ементал ементал | 150 g g | |
маслиново масло маслиново масло | ||
сол сол | ||
черен пипер черен пипер |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listАвокадо с бри, спанак, сушени домати и ементал
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Разполови авокадото на две и го отдели от кората с помощта на лъжица
2. Запази кората от половинките, по-късно ще я напълним
3. Задуши нарязаните на ситно лук и чесън в загрятотомаслиново масло и добави почистения спанак
4. Щом омекне, добави нарязаните на ситно сушени домати
5. Към зеленчуците долей сметаната и сложи брито, като предварително си отстранил корите на сиренето (Корите запази за направата на ризото или сосове)
6. Когато сиренето се разтопи, добави нарязаното на кубчета авокадо, както и накъсаните листа пресен босилек
7. Прехвърли готовата смес в „лодките“ от кората на авокадото и поръси с настърган ементал
8. Печи 10 min в предварително загрята на 200 - 220°С фурна