Верига от любими рецепти
Авокадо с бри, спанак, сушени домати и ементал

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

авокадо авокадо2 бр. бр.
спанак спанак200 g g
сметана за готвене сметана за готвене200 ml ml
бри бри200 g g
червен лук червен лук глави глава
чесън чесън2 скилидки скилидка
босилек босилек10 листа лист
сушени домати сушен домат100 - 150 g g
ементал ементал150 g g
маслиново масло маслиново масло
сол сол
черен пипер черен пипер

Авокадо с бри, спанак, сушени домати и ементал

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

25 min
(3)

Начин на приготвяне

1. Разполови авокадото на две и го отдели от кората с помощта на лъжица

2. Запази кората от половинките, по-късно ще я напълним

3. Задуши нарязаните на ситно лук и чесън в загрятотомаслиново масло и добави почистения спанак

4. Щом омекне, добави нарязаните на ситно сушени домати

5. Към зеленчуците долей сметаната и сложи брито, като предварително си отстранил корите на сиренето (Корите запази за направата на ризото или сосове)

6. Когато сиренето се разтопи, добави нарязаното на кубчета авокадо, както и накъсаните листа пресен босилек

7. Прехвърли готовата смес в „лодките“ от кората на авокадото и поръси с настърган ементал

8. Печи 10 min в предварително загрята на 200 - 220°С фурна