Верига от любими рецепти
Азиатска супа с нудели и гъби шийтаке

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

нудели нудели150 g g
печурки печурка
(шийтаке)
100 g g
пресен лук пресен лук3 стръка стрък
червени чушки червена чушка1
чесън чесън2 скилидки скилидка
корени от джинджифил корен от джинджифил1 бр. бр.
лимонова трева лимонова трева1 стръка стрък
зеленчуков бульон зеленчуков бульон1,2 l l
лайм лайм
(сока)
1 - 2 с.л. с.л.
соев сос соев сос3 - 4 с.л. с.л.
сол сол
черен пипер черен пипер
кориандър кориандър4 - 6 стръка стрък

Азиатска супа с нудели и гъби шийтаке

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(3)

Начин на приготвяне

1. Измитите зелен лук и чушка, на която сме отстранили семките, режем на фини ивици. Почистваме гъбите шийтаке и ги нарязваме на шайби.

2. Обелените чесън и джинджифил режем на едро, а почистената лимонова трева на парчета с дължина 5 cm. Заливаме ги с бульон, кипваме го и варим под капак 5 min. Подправяме с 1 с.л. сок от лайм, 2 с.л. соев сос и черния пипер. Добавяме чушката и зеления лук в бульона и варим още 4 min.

3. Междувременно във вряща подсолена вода сваряваме нудълсите според указанията върху опаковката. Добавяме към супата гъбите шийтаке и готвим още 2 min. Овкусяваме със соев сос и сок от лайм. Отцеждаме водата от нуделите и ги разпределяме в 4 купички. Заливаме ги със супа и наръсваме с листенца кориандър.