
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеАзиатско пиле фрикасе със зелени аспержи
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Измий и подсуши пилешкото филе и го нарежи на кубчета с големина 3 - 4 cm. Почисти зеления лук и го накълцай. Обели чесъна и джинджифила и ги накълцай на ситно.
2. Запържи всичко за 4 - 5 min в сгорещеното олио, като бъркаш. Подправи с ½ ч.л. кориандър, черен пипер и 1 с.л. соев сос. Налей сметаната и бульона, кипни и готви под капак 5 min.
3. В това време свари ориза във вряща подсолена вода според указанията върху опаковката.
4. Измий аспержите, обели ги в долната една трета и отрежи дървесните краища. Нарежи стъблата на парчета с дължина 5 cm и ги прибави заедно със замразения грах към пилето. После готви още 6 - 8 min.
5. Подправи фрикасето с останалия соев сос и кориандър и по желание сгъсти със сгъстителя за сос. Сервирай заедно с ориза.