Верига от любими рецепти
Азиатско пиле фрикасе със зелени аспержи

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

пилешко филе от гърди пилешко филе от гърди900 g g
зелени аспержи зелени аспержи450 g g
пресен лук пресен лук1 връзка връзка
чесън чесън2 скилидки скилидка
корени от джинджифил корен от джинджифил10 g g
олио олио2 с.л. с.л.
кориандър кориандър
(смлян)
0,5 - 1 ч.л. ч.л.
соев сос соев сос2 с.л. с.л.
заквасена сметана заквасена сметана200 g g
зеленчуков бульон зеленчуков бульон200 ml ml
ориз басмати ориз басмати250 g g
замразен грах замразен грах150 g g
сгъстител за светъл сос сгъстител за светъл сос
(при нужда)
сол сол
черен пипер черен пипер

Азиатско пиле фрикасе със зелени аспержи

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

50 min
(3)

Начин на приготвяне

1. Измий и подсуши пилешкото филе и го нарежи на кубчета с големина 3 - 4 cm. Почисти зеления лук и го накълцай. Обели чесъна и джинджифила и ги накълцай на ситно.

2. Запържи всичко за 4 - 5 min в сгорещеното олио, като бъркаш. Подправи с ½ ч.л. кориандър, черен пипер и 1 с.л. соев сос. Налей сметаната и бульона, кипни и готви под капак 5 min.

3. В това време свари ориза във вряща подсолена вода според указанията върху опаковката.

4. Измий аспержите, обели ги в долната една трета и отрежи дървесните краища. Нарежи стъблата на парчета с дължина 5 cm и ги прибави заедно със замразения грах към пилето. После готви още 6 - 8 min.

5. Подправи фрикасето с останалия соев сос и кориандър и по желание сгъсти със сгъстителя за сос. Сервирай заедно с ориза.