Верига от любими рецепти
Балкански грил с топло кьопоолу и млечна разядка по рецепта на шеф Шишков

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

За кюфтетата

телешко месо за готвене телешко месо за готвене400 g g
свинско месо за готвене свинско месо за готвене500 g g
сланина сланина50 g g
кимион кимион1 с.л. с.л.
галета галета1 с.л. с.л.
вода вода150 - 200 ml ml
лук лук1 глави глава
сол сол
черен пипер черен пипер

За кебапчета

свинско месо за готвене свинско месо за готвене1 kg kg
вода вода150 - 200 ml ml
кимион кимион1 с.л. с.л.
сол сол
черен пипер черен пипер

За топлото кьопоолу

патладжан патладжан2 бр. бр.
зелени чушки зелена чушка3 бр. бр.
чесън чесън1 глави глава
лук лук1 глави глава
домати домат2 бр. бр.
чубрица чубрица1 с.л. с.л.
олио олио
сол сол
черен пипер черен пипер

За млечната разядка

кисело мляко кисело мляко800 g g
чесън чесън4 - 5 скилидки скилидка
люти чушки люта чушка
(по желание)
3 - 4 бр. бр.
краве сирене краве сирене
(или овче)
150 g g
червени чушки червена чушка1 бр. бр.
червен пипер червен пипер1 с.л. с.л.
олио олио
сол сол
черен пипер черен пипер

Балкански грил с топло кьопоолу и млечна разядка

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

2:00 h
(9)

Начин на приготвяне

Омесваме каймите със съответните продукти, като оставяме за 24 часа в хладилник да престои. Важно е омесената кайма да е престояла 24 часа в хладилник за втасване на каймата или емулсия на колагена и мазнините в месото. Това предотвратява разпадането на месото при печене.

Оформяме разфасовките и печем на предварително загрят грил.

За топлото кьопоолу осоляваме патладжана нарязан на шайби за 30 min да му избие горчивата вода и изпичаме всички зеленчуци на грил. Задушаваме чушките и ги белим. След това кълцаме с нож до получаване на едро кьопоолу и овкусяваме с олио, ронена чубрица, сол и пипер

За млечната разядка изцеждаме млякото на мивка в тензух. Изпичаме лютите чушки и червената чушка на грил и нарязваме. Добавяме ги към млякото и натрошаваме сирене, добавяме олио и подправки и поднасяме.