
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
точени кори точени кори | 1 пакетчета пакетче | ||
ябълки ябълка | 800 g g | ||
захар захар | 100 g g | ||
вода вода | 300 ml ml | ||
орехи орех | 100 g g | ||
стафиди стафида | 50 g g | ||
краве масло краве масло | 100 g g | ||
мед мед | 100 g g |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеБаница с печени ябълки, стафиди, орехи и мед „Ябълчник“
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Обелените и почистени от семките ябълки изпичаме в тава с водата и захарта. Запазваме си сиропа - ще го използваме за сиропиране.
Разстиламе корите, поставяме настъргана ябълка, орехи и стафиди, след което навиваме като вита баница.
Отгоре намазваме с разтопено масло, поръсваме с малко захар и печем за 20 min на 180⁰ C.
Смесваме сиропа с меда и сиропираме баницата, докато е още гореща.
При поднасяне може да поръсим с пудра захар, но внимаваме да не стане прекалено сладко и да се изгуби вкуса на ябълките.