Верига от любими рецепти
Баничка с броколи, сирене и ементал

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

точени кори точени кори8 бр. бр.
броколи броколи250 g g
яйца яйце3
краве сирене краве сирене
(обезсолено)
250 g g
кисело мляко кисело мляко100 g g
краве масло краве масло50 g g
ементал ементал100 g g

Баничка с броколи, сирене и ементал

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

60 min
(14)

Начин на приготвяне

Отделяме връхчетата на броколите от стъблото и ги бланшираме, като първо ги потапяме за 2 min в подсолена вряща вода, след което ги охлаждаме в леденостудена вода.

Разбиваме две яйца и един белтък (останалия 1 жълтък отделяме за после), към тях добавяме киселото мляко и натрошеното краве сирене, а накрая и бланшираните и отцедени броколи.

Разстиламе корите, налагаме ги по две една върху друга и ги намазваме с масло. Разрязваме ги на две и върху всяка част поставяме от сместа. Възможностите са или да завием корите като охлюв, като внимаваме, защото се начупват лесно, или да ги оформим като плик, по средата на който остава плънката.

Подреждаме оформените банички в предварително намаслена тава и ги намазваме отгоре със смес от разбития отделен жълтък и останалото масло. Поръсваме ги с настъргания ементал и ги печем 40 - 45 min в предварително загрята на 180° С фурна.

Слагаме баничка в кутията за училище, след като изстине напълно.