Верига от любими рецепти
Бавно сготвен свински джолан със зеленчуци в гювеч

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

свински джолан свински джолан
(заден)
1
печурки печурка150 g g
манатарки манатарка100 g g
лук лук
(стар)
50 g g
моркови морков100 g g
червени чушки червена чушка50 g g
праз лук праз лук50 g g
магданоз магданоз1 връзка връзка
чесън чесън3 скилидки скилидка
дафинов лист дафинов лист3 бр. бр.
червено вино червено вино50 ml ml
картофи картоф150 g g
домати домат100 g g
сол сол
черен пипер черен пипер
червен пипер червен пипер
черен пипер черен пипер
(на зърна)
олио олио50 ml ml
свинска мас свинска мас50 g g

Бавно сготвен свински джолан със зеленчуци в гювеч

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

3:00 h
(122)

Начин на приготвяне

На силно сгорещен сух тиган запечатваме джолана.

Режем зеленчуците без картофите на едро и ги запечатваме на сух тиган. В тенджера сипваме олио, слагаме зеленчуците, овкусяваме със сол, черен пипер, червен пипер, пипер на зърна и дафинов лист. Добавяме около 1,5 l вода и оставяме да заври.

В гювеч слагаме запечатания джолан, добавяме зеленчуците, нарязаните на едро картофи, скилидките чесън, предварително изпечения и обелен цял домат, нарязания магданоз и виното и запечатваме гювеча с тесто.

Слагаме го в студена фурна и настройваме на 200° C (за да не се пукне гювечът). След 30 min го намаляваме на 160° C и готвим за около 2 часа и половина до готовност.

Сервираме.