Верига от любими рецепти
Бели шоколадови сърца

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

сушени червени боровинки сушени червени боровинки40 g g
захаросани розови листенца захаросани розови листенца
(по желание )
шоколадов кувертюр шоколадов кувертюр
(бял)
400 g g
кокосово масло кокосово масло20 g g
пликове за замразяване пликове за замразяване
хартия за печене хартия за печене
захарни фигурки за декорация захарни фигурки за декорация

Бели шоколадови сърца

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

50 min
(4)

Начин на приготвяне

Накълцай на едро боровинките. Начупи или нарежи на малки парчета розовите листенца.

Накълцай на ситно кувертюра. Нарежи на кубчета кокосовото масло и го разтопи на гореща водна баня заедно с кувертюра, като бъркаш непрекъснато. Изсипи сместа в плик за замразяване и го затвори.

Отрежи малко ъгълче и шприцовай сърца (ок. 6 cm Ø) върху покрити с хартия за печене тави. За целта най-напред очертай контура и след това запълни вътрешността с кувертюра.

Наръси сърцата с боровинките, захарните сърчица и по желание с натрошените розови листенца. Остави ги да изсъхнат напълно на стайна температура.

Внимателно ги отдели от хартията за печене и ги опаковай в прозрачни пликчета. По желание можеш да насипеш вътре и допълнителни захарни сърчица. Затвори пликчетата с лепенка и съхранявай на сухо и хладно място.

Съвет:
Ако шприцоването на сърцата те притеснява, можеш предварително да начертаеш върху хартията за печене контурите с помощта на формичка за сладки.

Купи в Lidl

Био кокосово маслоБио кокосово масло
Био кокосово масло
23.01 - 29.01
15,99*лв.
* Предложенията важат за посочения за съответния артикул период. Артикулите могат да бъдат изчерпани преди последния ден на съответната промоция, а тези без ценово намаление - още в първия ден на промоцията. Възможно е някои от артикулите да не са налични във всички разновидности и размери. Артикули без ценово намаление се продават в количества, обичайни за едно домакинство (до 5 артикула или 5 kg на клиент). При артикули с намалени цени намалението важи за до 5 артикула или 5 kg на клиент. Повече информация за характеристиките, състава и суровините на артикулите е налична на опаковките. Лидл България не носи отговорност за допуснати печатни грешки. Лидл България си запазва правото на промяна в цените. Декорацията към продуктите не е включена в тяхната цена. Всички цени са в лева, с включен ДДС.