
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
сушени червени боровинки сушени червени боровинки | 40 g g | |
захаросани розови листенца
захаросани розови листенца (по желание ) | ||
шоколадов кувертюр
шоколадов кувертюр (бял) | 400 g g | |
кокосово масло кокосово масло | 20 g g | |
пликове за замразяване пликове за замразяване | ||
хартия за печене хартия за печене | ||
захарни фигурки за декорация захарни фигурки за декорация |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listБели шоколадови сърца
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Накълцай на едро боровинките. Начупи или нарежи на малки парчета розовите листенца.
Накълцай на ситно кувертюра. Нарежи на кубчета кокосовото масло и го разтопи на гореща водна баня заедно с кувертюра, като бъркаш непрекъснато. Изсипи сместа в плик за замразяване и го затвори.
Отрежи малко ъгълче и шприцовай сърца (ок. 6 cm Ø) върху покрити с хартия за печене тави. За целта най-напред очертай контура и след това запълни вътрешността с кувертюра.
Наръси сърцата с боровинките, захарните сърчица и по желание с натрошените розови листенца. Остави ги да изсъхнат напълно на стайна температура.
Внимателно ги отдели от хартията за печене и ги опаковай в прозрачни пликчета. По желание можеш да насипеш вътре и допълнителни захарни сърчица. Затвори пликчетата с лепенка и съхранявай на сухо и хладно място.
Съвет:
Ако шприцоването на сърцата те притеснява, можеш предварително да начертаеш върху хартията за печене контурите с помощта на формичка за сладки.