Верига от любими рецепти
Бисквити от спелта с ябълка

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

краве масло краве масло125 g g
мед мед50 g g
брашно от спелта брашно от спелта
(пълнозърнесто)
150 g g
бакпулвер бакпулвер1 ч.л. ч.л.
овесени ядки овесени ядки150 g g
кафява захар кафява захар150 g g
сол сол1 щипки щипка
стафиди стафида75 g g
орехи орех75 g g
ябълки ябълка1
хартия за печене хартия за печене

Бисквити от спелта с ябълка

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

60 min
(9)

Начин на приготвяне

Загрей маслото и меда със 75 ml вода, докато маслото се стопи. Остави го да изстине малко.

Смеси брашното, бакпулвера, овесените ядки, захарта, солта и стафидите. Накълцай орехите и ги добави.

Обели ябълката, отстрани семките, настържи я фино и я смеси с маслената маса. Добави брашнената смес и разбъркай кратко, докато се свържат добре съставките в тесто.

С две чаени лъжици разпредели тестото на купчинки на малко разстояние една от друга върху две покрити с хартия за печене тави. Печи тавите една след друга в предварително загрята на 200°C фурна ок. 12 min, докато бисквитите станат златистокафяви. Остави ги да изстинат в тавите и после ги нареди в плътно затварящи се кутии.