
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
краве масло краве масло | 125 g g | ||
мед мед | 50 g g | ||
брашно от спелта
брашно от спелта (пълнозърнесто) | 150 g g | ||
бакпулвер бакпулвер | 1 ч.л. ч.л. | ||
овесени ядки овесени ядки | 150 g g | ||
кафява захар кафява захар | 150 g g | ||
сол сол | 1 щипки щипка | ||
стафиди стафида | 75 g g | ||
орехи орех | 75 g g | ||
ябълки ябълка | 1 | ||
хартия за печене хартия за печене |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеБисквити от спелта с ябълка
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Загрей маслото и меда със 75 ml вода, докато маслото се стопи. Остави го да изстине малко.
Смеси брашното, бакпулвера, овесените ядки, захарта, солта и стафидите. Накълцай орехите и ги добави.
Обели ябълката, отстрани семките, настържи я фино и я смеси с маслената маса. Добави брашнената смес и разбъркай кратко, докато се свържат добре съставките в тесто.
С две чаени лъжици разпредели тестото на купчинки на малко разстояние една от друга върху две покрити с хартия за печене тави. Печи тавите една след друга в предварително загрята на 200°C фурна ок. 12 min, докато бисквитите станат златистокафяви. Остави ги да изстинат в тавите и после ги нареди в плътно затварящи се кутии.