Верига от любими рецепти
Бисквити с кашу и червени боровинки – по рецепта на шеф Шишков

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Тези веган бисквити са страхотна алтернатива за подслаждане по време на постите.

Съставки

суров микс от кашу и червени боровинки суров микс от кашу и червени боровинки200 g g
брашно брашно
(пълнозърнесто или от лимец)
200 g g
кафява захар кафява захар160 g g
фъстъчено масло фъстъчено масло60 g g
соева напитка соева напитка60 ml ml
екстракт от ванилия екстракт от ванилия1 ч.л. ч.л.
сол сол

Бисквити с кашу и червени боровинки

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

40 min
(28)

Начин на приготвяне

Ядките и сушените плодове нарязваме с нож, но не прекалено ситно, за да се усеща текстурата им. Заделяме си малко за поръсване.
Ако фъстъченото масло е по-твърдо, загряваме го заедно със соевата напитка в касерола, за да е по-лесно за смесване.
Объркваме всички съставки и оставяме сместа в хладилник за 1 h да стегне.
Оформяме малки бисквитки и ги редим в тава върху хартия за печене. Натискаме леко, за да придобият плоска форма, и печем в предварително загрята фурна за
около 15 min на 180° С.
След като изстинат напълно на стайна температура, ги поръсваме с останалите ядки и боровинки.

Вместо фъстъченото масло можем да използваме масло от кокос, лешници, бадеми и др.