Верига от любими рецепти
Биволски кюфтета и разядка от тиквички

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Димитър Тончев
Димитър Тончев
Готви с рецептите на Димитър Тончев

Съставки

биволски кюфтета биволски кюфтета480 g g
олио олио30 ml ml
заквасена сметана заквасена сметана300 g g
копър копър2 - 3 стръка стрък
чесън чесън1 скилидки скилидка
горчица горчица1 ч.л. ч.л.
мед мед1 ч.л. ч.л.

За разядката

тиквички тиквичка500 g g
маслиново масло маслиново масло2 с.л. с.л.
сол сол
черен пипер черен пипер

Биволски кюфтета и разядка от тиквички

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

45 min
(8)

Начин на приготвяне

Нарязваме тиквичките на колелца и ги овкусяваме със сол, черен пипер и маслиново масло. Запичаме ги, докато хубаво се сготвят и поомекнат. През това време нарязваме копъра на ситно и намачкваме чесъна на фина паста. Смесваме изпечените тиквички с останалите съставки за разядката, докато се разпределят равномерно.

Изпичаме биволските кюфтета на равномерен огън. Когато са готови ги оставяме за малко да си починат, а през това време запичаме на грила и пърленките.

Сервираме кюфтетата в горещи пърленки, обилно намазани с разядка и гарнирани със свежи зеленчуци по желание. Може да поднесем и всички компоненти поотделно в зависимост от предпочитанията.