Верига от любими рецепти
Боб яхния

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

боб боб
(бял)
500 g g
червени чушки червена чушка400 g g
моркови морков2 бр. бр.
лук лук2 глави глава
чесън чесън1 глави глава
люти чушки люта чушка2 бр. бр.
домати домат
(от консерва или пресни)
500 g g
чубрица чубрица3 с.л. с.л.
червен пипер червен пипер2 с.л. с.л.
джоджен джоджен2 с.л. с.л.
брашно брашно2 с.л. с.л.
зеленчуков бульон зеленчуков бульон500 ml ml
олио олио100 ml ml
магданоз магданоз
(1/2)
връзка връзка
сол сол
черен пипер черен пипер

Боб яхния

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

2:00 h
(21)

Начин на приготвяне

Предварително накисваме боба за няколко часа и го сваряваме, като сменяме водата 1 - 2 пъти.

В тенджера запържваме лука и чесъна, нарязани на ситно, морковите - на малки кубчета, и чушките - на ивици. Добавяме нарязаните люти чушки, почистени от семките, както и доматите и всички подправки без червения пипер и зеленчуковия бульон.

Правим запръжка от загрятото олио, червения пипер и брашното, която добавяме при боба. След това го прехвърляме заедно със запържените зеленчуци в глинен съд и печем час - час и половина на 180°С. Поднасяме с поръска от пресен магданоз.