Верига от любими рецепти
Боровинкова супа с яйца на сняг

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

лайм лайм1
боровинки боровинка1 kg kg
ябълков сок ябълков сок400 ml ml
захар захар75 - 100 g g
сол сол1 щипки щипка
пудра захар пудра захар40 g g
белтъци белтък2

Боровинкова супа с яйца на сняг

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(0)

Начин на приготвяне

Измий лайма с гореща вода, обели кората на фини ивици. За целта можеш да използваш нож за цитруси със зъбци (зестер). Остави ивиците на хладно, покрити с кухненска хартия. Изстискай сока от лайма.

Измий боровинките и отстрани негодните за консумация. Възвари ябълковия сок и сока от лайма със 75 g захар. Добави боровинките и продължи да вариш под капак около 5 min.

Пасирай супата, претрий я през фина цедка, по желание овкуси с още захар. Остави я да се охлади и после я постави в хладилник, за да изстине напълно.

Преди сервиране кипни в широка тенджера повечко вода с малко сол. Пресей пудрата захар. Разбий белтъка на сняг и добавяй постепенно пудрата захар. С две супени лъжици гребвай топки от сместа, пускай ги във врящата вода и вари 1 - 2 min, като ги обърнеш веднъж. Остави ги да се отцедят и веднага сервирай върху боровинката супа, поръсени с ивиците от лайма.