Верига от любими рецепти
Босилекова салата с цедено кисело мляко и пържени кайсии

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

шамфъстъци шамфъстък
(с черупки)
60 g g
кисело мляко кисело мляко
(с висока масленост)
300 g g
босилек босилек1 връзка връзка
марули маруля150 g g
кайсии кайсия
(узрели, твърди)
5 - 6
маслиново масло маслиново масло6 с.л. с.л.
балсамов оцет балсамов оцет2 с.л. с.л.
мед мед2 ч.л. ч.л.
сол сол
черен пипер черен пипер

Босилекова салата с цедено кисело мляко и пържени кайсии

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

40 min
(1)

Начин на приготвяне

1. Извади шамфъстъка от черупките и го стрий. Сипи го в киселото мляко, разбъркай добре и овкуси със солта и черния пипер. Покрий една цедка с два пласта кухненска хартия, постави я над купа и изсипи в нея киселото мляко. Сложи купата в хладилник и остави млякото за една нощ да се отцеди.

2. Измий босилека и марулята, остави ги да се отцедят и после ги накъсай. Измий кайсиите, разполови ги, отстрани им костилките и ги нарежи на резени. Запържи ги в 4 с.л. сгорещено маслиново масло за ок. 3 min при непрекъснато бъркане и ги извади от тигана.

3. Разбъркай мазнината от пърженето с балсамовия оцет, меда, останалото маслиново масло, солта и черния пипер.

3. Смеси салатата и кайсиите с дресинга и разсипи по чинии. Оформи красиво с две чаени лъжици цеденото кисело мляко и гарнирай него салатата.