
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеБосилекова салата с цедено кисело мляко и пържени кайсии
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Извади шамфъстъка от черупките и го стрий. Сипи го в киселото мляко, разбъркай добре и овкуси със солта и черния пипер. Покрий една цедка с два пласта кухненска хартия, постави я над купа и изсипи в нея киселото мляко. Сложи купата в хладилник и остави млякото за една нощ да се отцеди.
2. Измий босилека и марулята, остави ги да се отцедят и после ги накъсай. Измий кайсиите, разполови ги, отстрани им костилките и ги нарежи на резени. Запържи ги в 4 с.л. сгорещено маслиново масло за ок. 3 min при непрекъснато бъркане и ги извади от тигана.
3. Разбъркай мазнината от пърженето с балсамовия оцет, меда, останалото маслиново масло, солта и черния пипер.
3. Смеси салатата и кайсиите с дресинга и разсипи по чинии. Оформи красиво с две чаени лъжици цеденото кисело мляко и гарнирай него салатата.