Верига от любими рецепти
Брауни с еспресо и вишни

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

натурален шоколад натурален шоколад375
сушени вишни сушенa вишнa100 g g
краве масло краве масло200 g g
яйца яйце2
жълтъци жълтък1
кафява захар кафява захар200 g g
сол сол1 щипки щипка
брашно брашно80 g g
бакпулвер бакпулвер1 ч.л. ч.л.
еспресо еспресо
(изстудено)
75 ml ml
мазнина мазнина
(за формата)
хартия за печене хартия за печене

Брауни с еспресо и вишни

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

60 min
(15)

Начин на приготвяне

Натроши шоколада. Накълцай 1 с. л. вишни и ги сложи настрана. Нарежи маслото на кубчета и разтопи 250 g шоколад с него на водна баня. Остави да изстине.

Разбий на крем яйцата, жълтъка, захарта и солта, докато захарта се разтвори. Добави шоколадовата смес и разбъркай. Смеси целите вишни с брашното и бакпулвера и разбъркай кратко с еспресото. Добави 100 g натрошен шоколад.

Разстели тестото в намазнена, покрита с хартия за печене форма или тавичка (ок. 18 x 22 cm). Печи ок. 30 min в предварително загрята на 180° C фурна, докато повърхността хване коричка, а вътрешността е все още мека. Остави изпеченото брауни да изстине във формата.

Разтопи останалия шоколад на водна баня и с лъжица го разпредели на ивици върху браунито. Наръси с натрошените вишни и остави да изсъхне. Нарежи сладкиша на кубчета.