
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
натурален шоколад натурален шоколад | |||
натурален шоколад натурален шоколад | 375 g g | ||
сушени вишни сушенa вишнa | 100 g g | ||
краве масло краве масло | 200 g g | ||
яйца яйце | 2 | ||
жълтъци жълтък | 1 | ||
кафява захар кафява захар | 200 g g | ||
сол сол | 1 щипки щипка | ||
брашно брашно | 80 g g | ||
бакпулвер бакпулвер | 1 ч.л. ч.л. | ||
еспресо
еспресо (изстудено) | 75 ml ml | ||
мазнина
мазнина (за формата) | |||
хартия за печене хартия за печене |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеБрауни с еспресо и вишни
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Натроши шоколада. Накълцай 1 с. л. вишни и ги сложи настрана. Нарежи маслото на кубчета и разтопи 250 g шоколад с него на водна баня. Остави да изстине.
Разбий на крем яйцата, жълтъка, захарта и солта, докато захарта се разтвори. Добави шоколадовата смес и разбъркай. Смеси целите вишни с брашното и бакпулвера и разбъркай кратко с еспресото. Добави 100 g натрошен шоколад.
Разстели тестото в намазнена, покрита с хартия за печене форма или тавичка (ок. 18 x 22 cm). Печи ок. 30 min в предварително загрята на 180° C фурна, докато повърхността хване коричка, а вътрешността е все още мека. Остави изпеченото брауни да изстине във формата.
Разтопи останалия шоколад на водна баня и с лъжица го разпредели на ивици върху браунито. Наръси с натрошените вишни и остави да изсъхне. Нарежи сладкиша на кубчета.