
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listБрауни с еспресо и вишни
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Натроши шоколада. Накълцай 1 с. л. вишни и ги сложи настрана. Нарежи маслото на кубчета и разтопи 250 g шоколад с него на водна баня. Остави да изстине.
Разбий на крем яйцата, жълтъка, захарта и солта, докато захарта се разтвори. Добави шоколадовата смес и разбъркай. Смеси целите вишни с брашното и бакпулвера и разбъркай кратко с еспресото. Добави 100 g натрошен шоколад.
Разстели тестото в намазнена, покрита с хартия за печене форма или тавичка (ок. 18 x 22 cm). Печи ок. 30 min в предварително загрята на 180° C фурна, докато повърхността хване коричка, а вътрешността е все още мека. Остави изпеченото брауни да изстине във формата.
Разтопи останалия шоколад на водна баня и с лъжица го разпредели на ивици върху браунито. Наръси с натрошените вишни и остави да изсъхне. Нарежи сладкиша на кубчета.