Верига от любими рецепти
Брускета от бяла франзела с чушкова салца и шпеков салам

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

багети багета
(бели)
2
печена чушка печена чушка5
домати домат
(обелен)
1
маслиново масло маслиново масло20 g g
магданоз магданоз1 връзка връзка
чесън чесън1 скилидки скилидка
шпекови салама шпеков салам50 g g
зеленчуков бульон зеленчуков бульон50 - 60 ml ml
олио олио15 ml ml
сол сол15 g g
черен пипер черен пипер2 g g

За сока

грейпфрути грейпфрут5
портокали портокал5
лимони лимон3
джинджифил джинджифил5 g g
мед мед
(пчелен)
20 g g

Брускета от бяла франзела с чушкова салца и шпеков салам

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(3)

Начин на приготвяне

Нарежи франзелата на филийки, за да получиш брускети. Намажи ги смаслиново масло и ги запечи за около 3 минути на 220⁰C - докато придобият златист цвят.

Нарежи на дребно предварително изпечените и обелени чушки, обели домата и го настържи при тях. Добави нарязания чесън и задуши получената смес в олио.

Овкуси със сол и черен пипер и добави накълцания шпеков салам. След него е ред на нарязания на ситно магданоз и зеленчуковия бульон да влязат в тигана.

След 3 - 4 минути махни сместа от котлона и я остави да изстине.

След това намажи филийките със салцата. Можеш да гарнираш с листо зелена салата.

Сок мултивитамин:

Изстискай плодовете на сок

Прибави меда и смления джинджифил

Разбъркай, за да се овкуси добре