Верига от любими рецепти
Брускети с авокадо и пилешко и салата със зелена чушка

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

мини франзела мини франзела0,5
авокадо авокадо0,5
крем сирене крем сирене30 g g
лимонов сок лимонов сок
(няколко капки)
пилешко филе пилешко филе50 g g
маслиново масло маслиново масло1 с.л. с.л.
зелени чушки зелена чушка1
домати домат1
сол сол щипки щипка

Брускети с авокадо и пилешко и салата със зелена чушка

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(13)

Начин на приготвяне

Изпичаме чушката на грил тиган, във фурна или чушкопек. Обелваме я и я нарязваме на лентички, а домата - на четвъртинки.

Пилешкото филе приготвяме на тиган, като го овкусяваме със сол, и го запичаме в предварително сгорещеното маслиново масло.

Намачкваме авокадото и го смесваме с няколко капки лимонов сок и крем сиренето. С получената смес намазваме хлебчето и отгоре поставяме изпеченото пилешко филе, нарязано на слайсове.

Поставяме брускетите и салатата в кутията за училище, като по желание може да добавим в малък съд допълнително маслиново масло за овкусяване на салатата.