
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
замразен грах замразен грах | 250 g g | ||
краве масло краве масло | 2 с.л. с.л. | ||
зеленчуков бульон зеленчуков бульон | 300 ml ml | ||
лимони лимон | 0,25 ч.л. ч.л. | ||
пълнозърнест хляб пълнозърнест хляб | 6 филии филия | ||
шунка
шунка (печена; или печено свинско без кокал) | 150 g g | ||
физалис физалис | 12 | ||
мащерка
мащерка (за украса) | |||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер | |||
мащерка мащерка | 1 ч.л. ч.л. |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеБрускети с грахов крем и печена шунка
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Запържи замразения грах за 2 min в сгорещено масло, като бъркаш непрекъснато. Налей 200 ml горещ бульон, подправи със солта, черния пипер, мащерката и кората от лимон и готви 12 - 15 min до омекване. Долей при необходимост още малко бульон.
2. Остави граха да изстине заедно с течността, след това го пасирай или намачкай и овкуси пикантно.
3. От филиите хляб изрежи дванайсет кръга с чаша или кръгла форма (ок. 7 cm Ø). Намажи ги с граховия крем. Раздели шунката или печеното свинско, сгъни ги и ги нареди върху хлебните парички.
4. Разтвори внимателно шушулките на физалиса и ги огъни назад. Измий и подсуши физалиса и гарнирай паричките с него и с мащерката.