Верига от любими рецепти
Брускети с грахов крем и печена шунка

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

замразен грах замразен грах250 g g
краве масло краве масло2 с.л. с.л.
зеленчуков бульон зеленчуков бульон300 ml ml
лимони лимон0,25 ч.л. ч.л.
пълнозърнест хляб пълнозърнест хляб6 филии филия
шунка шунка
(печена; или печено свинско без кокал)
150 g g
физалис физалис12
мащерка мащерка
(за украса)
сол сол
черен пипер черен пипер
мащерка мащерка1 ч.л. ч.л.

Брускети с грахов крем и печена шунка

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(0)

Начин на приготвяне

1. Запържи замразения грах за 2 min в сгорещено масло, като бъркаш непрекъснато. Налей 200 ml горещ бульон, подправи със солта, черния пипер, мащерката и кората от лимон и готви 12 - 15 min до омекване. Долей при необходимост още малко бульон.

2. Остави граха да изстине заедно с течността, след това го пасирай или намачкай и овкуси пикантно.

3. От филиите хляб изрежи дванайсет кръга с чаша или кръгла форма (ок. 7 cm Ø). Намажи ги с граховия крем. Раздели шунката или печеното свинско, сгъни ги и ги нареди върху хлебните парички.

4. Разтвори внимателно шушулките на физалиса и ги огъни назад. Измий и подсуши физалиса и гарнирай паричките с него и с мащерката.