Верига от любими рецепти
Царевична запеканка – Boere Pap

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

яйца яйце2
лук лук1 глави глава
полента полента250 g g
бекон бекон
(на ивици)
125 g g
ементал ементал200 g g
краве масло краве масло60 g g
царевица царевица1 консерви консерва
сол сол
черен пипер черен пипер
индийско орехче индийско орехче
(настъргано)

Царевична запеканка - Boere Pap

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

60 min
(2)

Начин на приготвяне

1. Свари яйцата до твърдо. Обели лука и го нарежи на кубчета. Кипни бульона, наръси в него гриса и вари 10 min на слаб огън, като разбъркваш от време на време.

2. В това време запържи лука и бекона за 2 - 3 min в 1 с.л. сгорещено масло. Залей яйцата със студена вода, обели ги и ги нарежи на кубчета. Излей течността от консервата царевица.

3. Смеси останалото масло с кашата и изсипи в купа. Добави бекона и лука, царевицата и яйцата, разбъркай и овкуси със солта, черния пипер и индийското орехче.

4. Изсипи кашата в голяма плитка намазнена тавичка и изглади повърхността. Наръси отгоре сиренето Ементал и печи ок. 35 min в предварително загрята на 200° C фурна.

Съвет:
Към ястието подхожда прясна салата.