
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listЦаревична запеканка - Boere Pap
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Свари яйцата до твърдо. Обели лука и го нарежи на кубчета. Кипни бульона, наръси в него гриса и вари 10 min на слаб огън, като разбъркваш от време на време.
2. В това време запържи лука и бекона за 2 - 3 min в 1 с.л. сгорещено масло. Залей яйцата със студена вода, обели ги и ги нарежи на кубчета. Излей течността от консервата царевица.
3. Смеси останалото масло с кашата и изсипи в купа. Добави бекона и лука, царевицата и яйцата, разбъркай и овкуси със солта, черния пипер и индийското орехче.
4. Изсипи кашата в голяма плитка намазнена тавичка и изглади повърхността. Наръси отгоре сиренето Ементал и печи ок. 35 min в предварително загрята на 200° C фурна.
Съвет:
Към ястието подхожда прясна салата.