Верига от любими рецепти
Царевични питки с боб

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

червен лук червен лук2 глави глава
царевични питки царевична питка4 бр. бр.
чесън чесън2 скилидки скилидка
люти чушки люта чушка1 бр. бр.
боб боб
(от консерва)
400 g g
маслиново масло маслиново масло3 с.л. с.л.
какао какао2 с.л. с.л.
доматено пюре доматено пюре2 с.л. с.л.
вода вода200 ml ml
сол сол
черен пипер черен пипер
радичио радичио200 g g
рукола рукола100 g g
авокадо авокадо1 бр. бр.
лайм лайм1 - 2 бр. бр.
южноамериканско сирене южноамериканско сирене1 опаковки опаковка
чипс чипс
(с вкус на чимичури)
1 опаковки опаковка

Царевични питки с боб

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(8)

Начин на приготвяне

Размразяваме царевичните питки според указанията на опаковката. Обелваме и нарязваме на ситно лука и чесъна. Разрязваме лютата чушка по дължина, отстраняваме семките и нарязваме на ситно. 
Слагаме боба в гевгир, изплакваме го и отцеждаме. Загряваме маслиновото масло в тиган и запържваме лука, чесъна и нарязаните люти чушки за около 5 min. След това добавяме боба, какаото, доматеното пюре, водата и оставяме да заври за кратко. Подправяме със сол и черен пипер. 
Пюрираме сместа и я поддържаме топла, докато стане време за сервиране. Измиваме и подсушаваме радичиото и руколата. Нарязваме радичиото на фини ивици. Разполовяваме авокадото, отстраняваме костилката, нарязваме на парчета и поръсваме със сок от лайм. 
Запичаме царевичните питки в сух тиган и ги намазваме с бобовата смес, докато са още топли. Отгоре слагаме авокадо, радичио и рукола. Гарнираме с малко южноамериканско сирене и натрошен чипс с вкус на чимичури.

Купи в Lidl

КакаоКакао
Какао
22.04 - 28.04
-22%
4,69
3,65лв.