Верига от любими рецепти
Царевични питки с боб

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

червен лук червен лук2 глави глава
царевични питки царевична питка4 бр. бр.
чесън чесън2 скилидки скилидка
люти чушки люта чушка1 бр. бр.
боб боб
(от консерва)
400 g g
маслиново масло маслиново масло3 с.л. с.л.
какао на прах какао на прах2 с.л. с.л.
доматено пюре доматено пюре2 с.л. с.л.
вода вода200 ml ml
сол сол
черен пипер черен пипер
радичио радичио200 g g
рукола рукола100 g g
авокадо авокадо1 бр. бр.
лайм лайм1 - 2 бр. бр.
южноамериканско сирене южноамериканско сирене1 опаковки опаковка
чипс чипс
(с вкус на чимичури)
1 опаковки опаковка

Царевични питки с боб

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(3)

Начин на приготвяне

Размразяваме царевичните питки според указанията на опаковката. Обелваме и нарязваме на ситно лука и чесъна. Разрязваме лютата чушка по дължина, отстраняваме семките и нарязваме на ситно. 
Слагаме боба в гевгир, изплакваме го и отцеждаме. Загряваме маслиновото масло в тиган и запържваме лука, чесъна и нарязаните люти чушки за около 5 min. След това добавяме боба, какаото, доматеното пюре, водата и оставяме да заври за кратко. Подправяме със сол и черен пипер. 
Пюрираме сместа и я поддържаме топла, докато стане време за сервиране. Измиваме и подсушаваме радичиото и руколата. Нарязваме радичиото на фини ивици. Разполовяваме авокадото, отстраняваме костилката, нарязваме на парчета и поръсваме със сок от лайм. 
Запичаме царевичните питки в сух тиган и ги намазваме с бобовата смес, докато са още топли. Отгоре слагаме авокадо, радичио и рукола. Гарнираме с малко южноамериканско сирене и натрошен чипс с вкус на чимичури.