Верига от любими рецепти
Цедено биволско кисело мляко с печени орехи със солен карамел

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

готварска сметана готварска сметана150 ml ml
биволско кисело мляко биволско кисело мляко400 g g
краве масло краве масло50 g g
орехи орех150 g g
захар захар200 g g
сол сол10 g g

Цедено биволско кисело мляко с печени орехи със солен карамел

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

40 min
(6)

Начин на приготвяне

1. Загряваме захарта в тиган, без да бъркаме и я разтопяваме. Добавяме маслото на бучки от хладилника и разбъркваме динамично. Наливаме сметаната на малки части, бъркайки до получаване на гъст карамелен сос. Трябва да бъдем внимателни, защото карамелът е много горещ.

2. Сваляме от огъня и добавяме солта.

3. Изпичаме орехите в тиган или тава до получаване на златист цвят.

4. Поднасяме цеденото мляко, гарнирано с ядките и полято със соления карамел.