
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Цедено биволско кисело мляко с печени орехи със солен карамел
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Загряваме захарта в тиган, без да бъркаме и я разтопяваме. Добавяме маслото на бучки от хладилника и разбъркваме динамично. Наливаме сметаната на малки части, бъркайки до получаване на гъст карамелен сос. Трябва да бъдем внимателни, защото карамелът е много горещ.
2. Сваляме от огъня и добавяме солта.
3. Изпичаме орехите в тиган или тава до получаване на златист цвят.
4. Поднасяме цеденото мляко, гарнирано с ядките и полято със соления карамел.