Верига от любими рецепти
Чътни от мирабели и круши

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

лук лук300 g g
корени от джинджифил корен от джинджифил50 g g
мирабели мирабела500 g g
круши круша500 g g
сушенo лютo чушле сушенo лютo чушле2
бахар бахар3 зърна зърно
плод от хвойна плод от хвойна3
сол сол
ябълков оцет ябълков оцет150 - 175 ml ml
захар захар200 g g
червен пипер червен пипер
(лют)

Чътни от мирабели и круши

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

1:30 h
(2)

Начин на приготвяне

1. Обелваме лука и корена джинджифил и ги нарязваме, лука на ивици, а джинджифила на фини кубчета. Измиваме мирабелите и отстраняваме костилките. Обелваме крушите, отстраняваме семките, нарязваме ги заедно с мирабелите на кубчета. Начукваме на едро лютите чушки, плодовете от хвойна и бахара и ги слагаме във филтъра за чай. Кипваме всичко с 2 ч.л. сол и варим 3 - 5 min.

2. Добавяме 150 ml оцет и захар и варим 15 min под капак. След това махаме капака и варим още 20 - 25 min, като в началото разбъркваме от време на време, а към края често. Когато чътнито започне да се сгъстява, отстраняваме филтъра за чай с подправките и овкусяваме ястието с оцет, сол и евентуално лют червен пипер.

3. Разсипваме сместа веднага в чисти, изплакнати с гореща вода буркани, като пълним до ръба. Затваряме добре бурканите и ги оставяме да изстинат. Чътнито е вкусно с гриловани ястия, индийски ястия или с плато със сирена.

Чътни е вид индийско ястие, подобно на лютеница, но с различни плодове

Купи в Lidl

КрушиКруши
Круши
05.10 - 08.10
-21%
3,19
2,49*лв.
* Предложенията важат за посочения за съответния артикул период. Артикулите могат да бъдат изчерпани преди последния ден на съответната промоция, а тези без ценово намаление - още в първия ден на промоцията. Възможно е някои от артикулите да не са налични във всички разновидности и размери. Артикули без ценово намаление се продават в количества, обичайни за едно домакинство (до 5 артикула или 5 kg на клиент). При артикули с намалени цени намалението важи за до 5 артикула или 5 kg на клиент. Повече информация за характеристиките, състава и суровините на артикулите е налична на опаковките. Лидл България не носи отговорност за допуснати печатни грешки. Лидл България си запазва правото на промяна в цените. Декорацията към продуктите не е включена в тяхната цена. Всички цени са в лева, с включен ДДС.