Верига от любими рецепти
Чабата с маслини и козе сирене и сок от ябълка и морков

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

чабати чабата4 бр. бр.
краве масло краве масло50 g g
козе сирене козе сирене200 g g
чери домати чери домат8 бр. бр.
айсберг айсберг
(накъсана)
100 g g
краставици краставица
(нарязана на жулиени)
1 бр. бр.
маслиново масло маслиново масло15 ml ml
сол сол5 g g
кетчуп кетчуп30 g g

За сока от ябълка и морков

моркови морков800 g g
ябълки ябълка400 g g
кленов сироп кленов сироп40 ml ml
мента мента
(прясна)
5 g g

Чабата с чери домати и козе сирене и сок от ябълка и морков

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

10 min
(2)

Начин на приготвяне

Разрежи чабатите по средата и ги намажи с масло.

Постави тънко нарязано козе сирене и запечи за около 2 - 3 min. на 220⁰C.

Извади от печката.

Нарежи чери доматите в дълбок съд, прибави айсберга и краставицата и овкуси със сол и маслиново масло. Разбъркай добре и прибави към чабатите заедно с малко кетчуп.

 

Сок от ябълка и морков:

Измий ябълките и морковите.

Обели ги и ги направи на сок с помощта на сокоизстисквачката.

Прибави кленовия сироп разбъркай добре, за да се смесят вкусовете.

Стръкчето мента е твоят финален щрих!