Верига от любими рецепти
Черноморски миди с кориандър, чесън и бяло вино

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

миди мида
(черноморски)
1,5 kg kg
кориандър кориандър
(или магданоз)
2 стръка стрък
чесън чесън4 - 5 скилидки скилидка
краве масло краве масло80 g g
бяло вино бяло вино150 ml ml
лук лук
(пресен)
2 стръка стрък
лимони лимон1
сол сол
черен пипер черен пипер

Черноморски миди с кориандър, чесън и бяло вино

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

40 min
(9)

Начин на приготвяне

Задушаваме мидите в тенджера под похлупак и готвим така, докато всичките се отворят (ако има неотворена мида, я изхвърляме).

След това в тенджерата добавяме маслото, виното, солта, черния пипер и чесъна, нарязан на ситно или настърган на ренде.

Объркваме много добре, така че всички миди да се овкусят със соса.

Прибавяме нарязания на ситно кориандър (магданоз) и отново разбъркваме.

На финала добавяме кората и сока на 1 лимон, поръсваме със ситно нарязания пресен лук и сервираме.