Верига от любими рецепти
„Червен картон“ (сандвич с домати и сух салам)

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

пълнозърнест хляб пълнозърнест хляб4 филии филия
шпекови салама шпеков салам80 g g
чери домати чери домат8
домати домат2
заквасена сметана заквасена сметана125 g g
кетчуп кетчуп20 g g
доматена паста доматена паста3 ч.л. ч.л.
сол сол
черен пипер черен пипер
босилек босилек
(пресен)
1 връзка връзка

„Червен картон“ (сандвич с домати и сух салам)

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

20 min
(2)

Начин на приготвяне

1. Срежи доматите на кръст от долната им страна, залей ги първо с гореща и после със студена вода и ги обели. Разрежи ги на половинки, махни им семките и ги нарежи на малки кубчета.

2. Откъсни листенцата на босилека и го накълцай. Разбъркай сметаната, кетчупа, доматената паста, солта и черния пипер. Прибави доматените кубчета и босилека и бъркай с движения отдолу нагоре.

3. Разрежи на две филиите хляб, намажи ги със сметана и нареди отгоре шайбите салам. Измий чери доматите, разполови ги и гарнирай с тях „червените картони“.

Купи в Lidl

Български розови доматиБългарски розови домати
Български розови домати
15.06 - 18.06
-21%
3,79
2,99*лв.
* Предложенията важат за посочения за съответния артикул период. Артикулите могат да бъдат изчерпани преди последния ден на съответната промоция, а тези без ценово намаление - още в първия ден на промоцията. Възможно е някои от артикулите да не са налични във всички разновидности и размери. Артикули без ценово намаление се продават в количества, обичайни за едно домакинство (до 5 артикула или 5 kg на клиент). При артикули с намалени цени намалението важи за до 5 артикула или 5 kg на клиент. Повече информация за характеристиките, състава и суровините на артикулите е налична на опаковките. Лидл България не носи отговорност за допуснати печатни грешки. Лидл България си запазва правото на промяна в цените. Декорацията към продуктите не е включена в тяхната цена. Всички цени са в лева, с включен ДДС.