Верига от любими рецепти
Чийзкейк с малини и шоколад в бурканче

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

крем сирене крем сирене
(Pilos)
400 g g
маскарпоне маскарпоне250 g g
пудра захар пудра захар100 g g
замразени малини замразени малини200 g g
захар захар100 g g
маслени бисквити маслена бисквита200 g g
ванилия ванилия3 - 4 капки капка
шоколади шоколад
(52%)
200 g g
сметана за готвене сметана за готвене200 g g
краве масло краве масло50 g g

Чийзкейк с малини и шоколад в бурканче

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

1:10 h
(37)

Начин на приготвяне

  1. Натрошаваме бисквитите и ги смесваме с разтопеното масло. Добавяме ванилията, разбъркваме и поставяме сместа на дъното на 8 бурканчета или чаши. Оставяме да стегне в хладилник за 20 min.
  2. През това време готвим гъст сироп от малините и захарта. След това пасираме и прецеждаме през цедка, за да отделим семките.
  3. Крем сиренето, маскарпонето и пудрата захар разбиваме с миксер или тел до хомогенна смес.
  4. Добавяме малиновия сироп (който е изстинал добре) и разбъркваме.
  5. Пълним всяко бурканче, изравняваме отгоре и прибираме в хладилник.
  6. Натрошаваме шоколада на парченца, заливаме го в купа с врящата сметана и бъркаме до разтопяване (това се нарича ганаш). Докато сместа е топла, но не гореща, заливаме всяко бурканче, така че да се образува шоколадова капачка над чийзкейка.
  7. Оставяме в хладилник за 2 h да стегне.