
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
крем сирене
крем сирене (Pilos) | 400 g g | ||
маскарпоне маскарпоне | 250 g g | ||
пудра захар пудра захар | 100 g g | ||
замразени малини замразени малини | 200 g g | ||
захар захар | 100 g g | ||
маслени бисквити маслена бисквита | 200 g g | ||
ванилия ванилия | 3 - 4 капки капка | ||
шоколади
шоколад (52%) | 200 g g | ||
сметана за готвене сметана за готвене | 200 g g | ||
краве масло краве масло | 50 g g |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеЧийзкейк с малини и шоколад в бурканче
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
- Натрошаваме бисквитите и ги смесваме с разтопеното масло. Добавяме ванилията, разбъркваме и поставяме сместа на дъното на 8 бурканчета или чаши. Оставяме да стегне в хладилник за 20 min.
- През това време готвим гъст сироп от малините и захарта. След това пасираме и прецеждаме през цедка, за да отделим семките.
- Крем сиренето, маскарпонето и пудрата захар разбиваме с миксер или тел до хомогенна смес.
- Добавяме малиновия сироп (който е изстинал добре) и разбъркваме.
- Пълним всяко бурканче, изравняваме отгоре и прибираме в хладилник.
- Натрошаваме шоколада на парченца, заливаме го в купа с врящата сметана и бъркаме до разтопяване (това се нарича ганаш). Докато сместа е топла, но не гореща, заливаме всяко бурканче, така че да се образува шоколадова капачка над чийзкейка.
- Оставяме в хладилник за 2 h да стегне.