
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеЧийзкейк със сьомга
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Овкусяваме филето от сьомга със сол, черен пипер и маслиново масло. Увиваме го в алуминиево фолио и го печем 20 минути в предварително загрята на 180°С фурна. След като го извадим, го оставяме да изстине, накъсваме го на парченца и го смесваме в купа заедно с нарязаната на тънки ленти пушена сьомга. Оставяме рибата в хладилник за около 30 минути.През това време в блендер смиламе крeкерите до получаване на много фини трохи. След това ги смесваме с мащерката и предварително разтопеното масло и объркваме добре. От така приготвеното тесто оформяме равномерен тънък блат и го разстиламе на дъното на кръгла форма за печене с диаметър 25 - 30 cm. За предпочитане е формата да бъде със свалящи се стени, за да е по-лесно изваждането впоследствие. Печем соления блат 10 минути в загрята на 180°С фурна. Към охладената сьомга прибавяме крем сиренето и нарязаните на ситно копър и див лук. Разбъркваме добре и подправяме с кората и сока на изцедения лимон, сол и черен пипер, след което отново разбъркваме.Когато блатът напълно изстине, нанасяме готовата смес равномерно върху него и оставяме поне за два часа в хладилник, за да стегне добре.
Как да сервираме:
Поднасяме чийзкейка като предястие, украсен със стрък пресен копър. За пълна наслада го комбинираме с чаша ризлинг.