Верига от любими рецепти
Чийзкейк с шоколад и банани

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

краве масло краве масло95 g g
пудра захар пудра захар
жълтъци жълтък1
сол сол1 щипки щипка
брашно брашно120 g g
какао на прах какао на прах1 с.л. с.л.
мазнина мазнина
(за формата)
прясно зърнесто сирене високомаслено прясно зърнесто сирене300 g g
маскарпоне маскарпоне300 g g
яйца яйце2
ванилова захар ванилова захар1 пакетчета пакетче
банани банан
(узрели)
500 g g
бананов чипс бананов чипс25 g g
натурален шоколад натурален шоколад125 g g
хартия за печене хартия за печене

Чийзкейк с шоколад и банани

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

1:30 h
(3)

Начин на приготвяне

Нарежи 80 g масло на кубчета. Омеси ги в гладко тесто заедно с 60 g пудра захар, жълтъка, солта, брашното и какаото. При нужда добави 1 - 2 с. л. студена вода.

Разстели тестото в намазнена форма за печене (Ø 26 cm), като преди това сложиш хартияз а печете на дъното. Притисни добре тестото с набрашнени пръсти, набоди го с вилица на много места и го остави 1 h на хладно.

Покрий тестото с хартия за печене и отгоре постави тежест. Печи 10 min в предварително загрята на 200° C фурна. Отстрани хартията и тежестта и печи още 3 min. Остави блата да изстине малко. Намали температурата на фурната на 170 °C.

В това време разбий прясното сирене, маскарпонето, яйцата, останалата пудра захар и ванилията. Обели бананите, нарежи ги на кубчета, добави ги и разбъркай. Излей крема върху опечения блат и печи в нагрятата фурна ок. 35 min, докато кремът стегне.

Остави чийзкейка 5 min в изключената фурна. После го извади и го остави да изстине върху кухненска решетка.

Извади чийзкейка от формата. Накълцай на едро банановия чипс. Натроши шоколада и го разтопи с останалото масло на гореща водна баня. Остави го малко да изстине, след това го намажи тънко върху чийзкейка. Наръси отгоре банановия чипс и остави да стегне.

Съвет:
Чийзкейкът е още по-вкусен, ако се остави да престои един ден на хладно място.