Верига от любими рецепти
Цяла патица печена и глазирана със сироп от ананас и пържени сладки картофи

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

цели патици цяла патица1
мед мед50 g g
ананаси ананас
(от консерва)
4 - 5 шайби шайба
лимони лимон0,5
портокали портокал0,5
сладки картофи сладък картоф800 g g
олио олио300 ml ml
сол сол
черен пипер черен пипер

Цяла патица печена и глазирана със сироп от ананас и пържени сладки картофи

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

2:00 h
(34)

Начин на приготвяне

Почистваме патицата и правим малки ромбоидни разрези по кожата откъм гърдите, за да стане по-хрупкава при печенето. Овкусяваме със сол и черен пипер и поставяме портокала и лимона във вътрешността й, след което я слагаме в тава и печем 1 h и 30 min в предварително загрята на 180° С фурна.

20 min преди да извадим патицата, я намазваме обилно със смес от мед и сок от ананас, а върху гърдите й поставяме шайбите ананас и я връщаме във фурната да се допече. Ако е необходимо, доливаме малко вода в тавичката, за да не загаря.

Обелваме картофите и ги нарязваме на гредички, след което ги пържим в загрятото олио. Накрая ги овкусяваме със сол и черен пипер.

Когато патицата е готова, я оставяме поне 20 min да почине, преди да я режем. Поднасяме я с гарнитура от пържени сладки картофи.

Купи в Lidl

Сладки картофи Сладки картофи
Сладки картофи
15.06 - 18.06
-50%
4,99
2,49*лв.
* Предложенията важат за посочения за съответния артикул период. Артикулите могат да бъдат изчерпани преди последния ден на съответната промоция, а тези без ценово намаление - още в първия ден на промоцията. Възможно е някои от артикулите да не са налични във всички разновидности и размери. Артикули без ценово намаление се продават в количества, обичайни за едно домакинство (до 5 артикула или 5 kg на клиент). При артикули с намалени цени намалението важи за до 5 артикула или 5 kg на клиент. Повече информация за характеристиките, състава и суровините на артикулите е налична на опаковките. Лидл България не носи отговорност за допуснати печатни грешки. Лидл България си запазва правото на промяна в цените. Декорацията към продуктите не е включена в тяхната цена. Всички цени са в лева, с включен ДДС.